Wat te doen tegen snurken

Bent u ook benieuwd wat u kunt doen tegen snurken?

Wie zelf snurkt, merkt er doorgaans niet veel van tijdens het slapen. De partner die uit zijn/haar slaap gehouden wordt des te meer helaas. De oorzaak van snurken ligt in de werking van iemands neus. Als deze door een verkoudheid of verstopping niet naar behoren functioneert, draait de persoon zich als vanzelf in zijn slaap om op de rug te gaan liggen. Dat vergemakkelijkt namelijk het inademen via de mond.
De tong valt vanzelf naar beneden, sluit de luchtweg af en het welbekende geluid ontstaat dat we snurken noemen.

Oorzaak van snurken

Zodra er ergens tussen de neus en stembanden een vernauwing zit, gaat de lucht hier op een wervelende manier doorheen. Met name tijdens het inademen. Die vernauwing kan verschillende oorzaken hebben. Een belangrijke oorzaak is een verstopte of vernauwde neus, doorgaans bij een verkoudheid of een allergie.

De oorzaak wegnemen

Er zijn verschillende behandelmethodieken tegen snurken, variërend van medicatie tot gebruik van een beugel die de onderkaak naar voren houdt. Wenselijker is het echter om het snurkprobleem ‘vanuit de basis’ op te lossen. De oorzaak van de vernauwde luchtweg weg te nemen.

Wat te doen tegen snurken

Zelfhelende ademtherapie

Daar biedt Buteyko-Limburg met doelgerichte ademtherapie een doeltreffend antwoord op. Door het zelfhelende karakter van Buteyko worden verkoudheid en allergieën gaandeweg vanzelf opgelost. En behoort ook snurken als onwenselijk effect van verkeerd inademen tot het verleden. Zodat ook de partner weer ongestoord genieten van zijn of haar welverdiende nachtrust.

Edwin van Dronkelaar Helpt u graag verder om de Buteyko-methode zelf te kunnen toepassen. Tijdens zijn cursus ontdekt u hoe u het beste kunt omgaan met uw ademhaling. Wanneer dit op een correcte manier gebeurt, leidt het tot het oplossen van veel ziektes en aandoeningen.

Wilt u meer weten over de Buteyko-methode of wenst u graag persoonlijke hulp te ontvangen? Wij helpen u graag verder bij het structureel oplossen van allerhande ziektes middels de Buteyko-methode.