Wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen?

Bent u ook benieuwd wat u kunt doen tegen hooikoorts zonder daarvoor medicijnen te hoeven gebruiken?

In de zomermaanden steekt het verschijnsel weer geregeld de kop op: hooikoorts. Het is een van de meest voorkomende allergieën waar ruim een kwart van de Nederlanders in meer of mindere mate mee te maken heeft. De klachten treden met name op tijdens het pollenseizoen wanneer bomen en planten in bloei staan. De symptomen variëren van branderige en tranende ogen tot niesbuien en een verstopte of loopneus.

Vergaande consequenties hooikoorts

Hooikoorts heeft in veel gevallen vergaande consequenties. Naast last van de ogen kunnen zich tal van andere symptomen voordoen, veelal op het gebied van een slaaptekort, concentratiestoornissen en een algeheel gevoel van onbehagen, kortom: het niet lekker ‘in je vel’ zitten.

Zelfherstellend vermogen herstellen

Tegen de verschijnselen van hooikoorts bestaan verschillende medicijnen. Ze verlichten de onwenselijke effecten weliswaar, maar nemen de kern van de oorzaak doorgaans niet weg. Met de Buteyko-methode pak je hooikoorts je op een andere wijze aan. Die ligt namelijk niet in symptoombestrijding, maar werkt vanuit je basis, vanuit het zelfherstellend vermogen dat ieder lichaam in zich draagt.

De Buteyko-methode stuurt immers op een bewustere omgang met ademhaling. Daardoor neemt het koolzuurniveau in het bloed toe en is het voor zuurstofmoleculen gemakkelijker om zich te hechten en de plaatsen te bereiken waar zij hard nodig zijn.

Wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen

Hooikoorts tegengaan zonder medicijnen

Zo is ook een allergie van hooikoorts dankzij de Buteyko-methode adequaat en succesvol te verhelpen. Zonder medicijnen, maar simpelweg door een andere wijze van ademhalen – een remedie die we in feite al in ons zelf dragen – kan óók hooikoorts op een effectieve manier het hoofd geboden worden.

Wilt u meer weten over de Buteyko-methode of wenst u graag persoonlijke hulp te ontvangen? Wij helpen u graag verder bij het structureel oplossen van allerhande ziektes middels De Buteyko-methode.