Ademtherapie Limburg

Ademhalen is de kern van ons leven. In feite moet een juiste manier van ademhalen eigenlijk vanzelfsprekend zijn. Toch zijn er vandaag de dag ontzettend veel mensen die last hebben van lichamelijke en/of psychische klachten wegens een ontregelde ademhaling. Ademtherapie is hier dé oplossing voor. Ademtherapie is namelijk een methode waarbij het er kortweg op neerkomt dat u bewust wordt en op een juiste manier gebruik gaat maken van uw ademhaling. In feite is het dus een proces om te leren op een natuurlijkere wijze te ademen. Waarom en hoe is deze methode ontwikkeld? Het begon allemaal met een ontdekking van Konstantin Buteyko. Hij ontdekte namelijk het grotere verband tussen ademhaling en gezondheid: een diepe ademhaling verlaagt het percentage CO2 in ons lichaam. Dit terwijl deze stof júist noodzakelijk is om zuurstofatomen te kunnen binden om deze vervolgens naar onze organen te kunnen transporteren, waar ze letterlijk van levensbelang zijn. 

Bent u ook benieuwd wat ademtherapie in Limburg voor u kan betekenen? 

Ademtherapie als remedie tegen veel voorkomende ziekten 

Buteyko-Limburg ondersteunt u in het bewustwordingsproces met betrekking tot de vraag: hoe een juiste manier van ademhalen – uiteindelijk de basis van ons leven – de oplossing kan bieden voor veel voorkomende ziekten. Konstantin Buteyko maakte een inventarisatie van 150 ziekten die rechtstreeks gerelateerd zijn aan een diepe ademhaling. De meest voorkomende hiervan zijn hooikoorts, astma, chronische vermoeidheid, snurken en een hoge bloeddruk. Dankzij ademtherapie en ademhalingstechnieken zijn deze voor het merendeel te verhelpen of zullen ze zelfs geheel verdwijnen. In principe is het dus een remedie, die u zelf ieder moment van de dag in u mee draagt. 

Door training met de Buteyko-methode wordt u zelf in staat gesteld om een omkering van ziekteverschijnselen te bewerkstelligen, welke gerelateerd zijn aan een diepe ademhaling. Denk hierbij, zoals we al eerder hebben vermeld, onder meer aan het verhelpen van alle vormen van allergieën, astma, hooikoorts en een hoge bloeddruk, maar ook spataderen, migraine en nog veel meer kwalen kunnen met deze methode verholpen worden. Mocht u de geleerde technieken zelf willen toepassen, dan raden we u op voorhand wel aan om eerst uw arts of Buteyko therapeut te raadplegen. 

Hoe werkt ademtherapie in Limburg? 

Op het moment dat u nerveus of gestrest bent, verstart of versnelt uw ademhaling. De meeste mensen vinden het vervolgens lastig om weer tot rust te komen. Bij ademtherapie wordt in feite gezocht naar de oorzaak van deze onregelmatige of versnelde ademhaling. Vaak kunnen problemen thuis, stress op het werk en/of bepaalde angsten hier een grote rol in spelen. Vervolgens wordt een start gemaakt met het aanleren van de juiste ademhalingstechnieken, dit door middel van het uitvoeren van verschillende oefeningen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar hoe uw ademhaling begint, de manier waarop u uitademt, hoeveel longcapaciteit u gebruikt en de wijze waarop u uw spieren ontspant. Dankzij de Buteyko-methode kunt u uiteindelijk beter gebruikmaken van de krachtige energie van uw ademhaling. 

ademtherapie limburg

Waarom de Buteyko-methode zich onderscheidt 

Buteyko ademtherapie is het wetenschappelijke uitgangspunt om uw ademhaling weer rustig en gezond te maken. Hier komt geen onwerkzame ademgymnastiek aan te pas. De Buteyko-methode pakt het probleem bij de kern aan, precies waar de ademhaling ontregeld is: het ademhalingscentrum in de hersenen. Het doel is dus ook om het ademhalingscentrum als het ware te resetten, zo zorgen we er ook gelijk voor dat uw ademhaling niet opnieuw ontregeld zal raken. Tijdens de ademtherapie in Limburg besteden we om die reden dus ook veel aandacht aan zowel de fysieke als mentale ontspanning van uw lichaam. Deze tweeledige aanpak van ademhaling verbetering én stressvermindering is wat de Buteyko-methode niet alleen uniek, maar ook ontzettend effectief maakt. Hierdoor gingen al honderden mensen voor u al beter slapen, kregen meer energie en herstelden sneller na sport en in spanning. Ook zagen zij hun gezondheidsklachten verminderen of zelfs verdwijnen. 

Zelf genezend vermogen dankzij ademtherapie in Limburg 

Toch heerst er een heleboel scepsis over de genezende effecten van ademtherapie in Limburg. De meeste mensen vragen zich namelijk af, hoe een andere manier van ademhalen nu een dusdanig vergaande oplossing kan bieden. Bij Buteyko-Limburg laten we het u graag zelf ervaren. Wij brengen met behulp van ademtherapie in Limburg alle grondbeginselen bij om uw zelf genezend vermogen terug in optimale staat te brengen. 

Door het volgen van de cursus Buteyko ontdekt en leert u hoe u het beste kunt omgaan met uw ademhaling. Hierbij wordt u persoonlijk begeleid door Edwin van Dronkelaar, hij gaat u helpen om de Buteyko-methode volledig onder de knie te krijgen. Wanneer dit namelijk op een correcte manier gebeurt, zijn er veel ziektes en aandoeningen die opgelost kunnen worden. 

Wilt u meer weten over de Buteyko-methode of heeft u de wens persoonlijke hulp te ontvangen? Bij Buteyko Limburg helpen we u graag verder bij het structureel oplossen van allerlei klachten en ziektes, middels verscheidene ademhalingstechnieken.