Therapeut aan het woord

Ik ben Edwin van Dronkelaar, mede-eigenaar van een makelaardij en ruim 25 jaar gespecialiseerd in bedrijfsonroerendgoed als makelaar en taxateur. Van kinds af aan heb ik gekampt met klachten die gerelateerd waren aan mijn ademhaling. Ik was steeds verkouden, had geregeld hooikoorts en verschillende hiermee samenhangende allergieën. Ik voerde jarenlang een zoektocht om deze problemen het hoofd te kunnen bieden.

Uiteraard kreeg ik medicatie voorgeschreven, variërend van ontstekingsremmers tot hooikoortstabletten. Ook volgde ik specifieke diëten om bepaalde voedingsstoffen te mijden en deed ik energietherapieën. Geen van alle leidde tot het gewenste resultaat.

In feite ben ik bij toeval uitgekomen bij de Buteyko-methode. Aanvankelijk was ik een beetje sceptisch, maar al snel bleek dat mijn gezondheid met reuzensprongen vooruit ging. Ik herstelde zodanig dat alle klachten verdwenen. En ditmaal zónder medicijnen.

Ben nu sinds maart 2018 geheel klachtenvrij. Mijn immuunsysteem is enorm verbeterd en versterkt. Geen griep-verkoudsheidsklachten meer. Geen allergieën meer. Heb enorm veel energie en fitheid ervoor in de plaats gekregen. Meer rust en ontspannenheid als nooit te voren.Kortom: de Buteyko-methode is het medicijn voor een optimale gezondheid.

Dat deed me besluiten om, naast de werkzaamheden voor mijn bedrijf, de kennis en ervaringen die ik heb opgedaan te delen. Als ambassadeur in wezen. Ik heb me daarom aangesloten bij de Vereniging van Buteyko Therapeuten (VBT) die staat voor kwaliteit van de Buteyko-specialist. Ik ben opgeleid door de enige Buteyko-specialist, Masha Anthonissen-Kotoussova, die zelf rechtstreeks is opgeleid door dokter K.P. Buteyko in eigen persoon.

Ik ben er van overtuigd dat de weg naar genezing of vermindering van klachten in veel gevallen in jezelf ligt. En het mooie van alles is: datgene wat je je hele leven al doet – ademhalen – hoef je alleen anders in te richten. Waardoor een nieuw leven begint. In meerdere opzichten. Ik doe aan krachttrainingen, ben fervent skiër en mijn sportprestaties zijn sindsdien enkel toegenomen. Mijn Controle Pauze is thans 65 seconden: ‘Edwin 2.0’ zou ik het haast willen noemen.

Meer over Buteyko zelf