Wie was Buteyko?

Konstantin Pavlovich Buteyko is in 1923 geboren in Oekraïne. Hij was net als zijn vader geïnteresseerd in machines en volgde daarom een technische studie aan het Polytechnisch Instituut in Kiev.

De Buteyko-methode

Het doel van de Buteyko-methode is de normalisatie van de ademhaling, m.a.w. een vermindering van de diepte van de ademhaling door ontspanning van het middenrif tot een licht een aangenaam gevoel van luchttekort ontstaat.

Ademen

De ons omringende lucht bevat ongeveer 20% zuurstof (O2). De ingeademde lucht komt via de neus, luchtpijp (trachea), bronchiën in de longen terecht. De zuurstof komt via de longblaasjes in het bloed terecht en hecht zich aan de hemoglobine.

Effecten van een diepe ademhaling

De ademhaling staat aan het begin van alle levensprocessen. We kunnen een tijd zonder voeding, maar niet lang zonder zuurstof. In de ons omringende lucht (op zeeniveau) zit ongeveer 20% zuurstof (O2).

Controle Pauze (CP)

Dr. Buteyko heeft door de samenwerking met medici, mathematici en statistici nog een belangrijk criterium van de normale ademhaling geïntroduceerd: de Controle Pauze (CP). De CP is een meting van het koolzuurgehalte in de longblaasjes.

Ziektes

Dr.K.P.Buteyko noemt 150 ziektes die verband houden met de diepe ademhaling. Hij noemt onderstaande ziektes meer symptomen van de ziekte: diepe ademhaling. Overigens zijn er in de medische wetenschap meer dan 30.000 ziektes bekend.

Over edwin

Konstantin Pavlovich Buteyko is in 1923 geboren in Oekraïne. Hij was net als zijn vader geïnteresseerd in machines en volgde daarom een technische studie aan het Polytechnisch Instituut in Kiev.

Tijdens de 2de wereldoorlog werd zijn studie onderbroken toen hij werd opgeroepen om in het Sovjet leger te dienen. Tijdens deze afschuwelijke periode groeide bij hem steeds meer het besef en afschuw m.b.t. de waanzin en destructie van de oorlog.

Na de oorlog werd hij student aan het Eerste Medische Instituut in Moskou. Tijdens zijn opleiding moest hij stervende mensen observeren en ontdekte daarbij dat mensen vlak voor het sterven steeds dieper gingen ademhalen. Hij stelde na langdurige observatie in het algemeen dat zieke mensen dieper en intensiever ademen dan gezonde mensen. Buteyko is cum laude afgestudeerd aan het Medische Instituut. ( De huidige Medische Academie te Moskou ).

Lees meer

Geen EPO maar Buteyko

Wanneer men en ik blijf maar gemakshalve bij mijn geliefde sport, het wielrennen, geleerd heeft om consequent de mond dicht te houden en uitsluitend door de neus te blijven ademen ook tijdens de beklimmingen van de bergen dan zal de zuurstof beter aan de organen en de spieren worden afgegeven. De prestaties zullen zienderogen verbeteren.

In mijn boek “Adem minder genees jezelf” heb ik een hoofdstuk gewijd aan de effecten van de Buteyko methode op prestaties van de duursporters. We hebben gezien dat de ademhaling tijdens het bewegen (wandelen, fietsen, wielrennen, marathonlopen en schaatsen) dieper moet zijn dan de ademhaling in rust. Tijdens het bewegen wordt de stofwisseling geactiveerd en de ademhaling past zich aan en moet dus ook dieper zijn dan in rust en dit is normaal. We zien echter voortdurend dat duursporters in het algemeen tijdens de beoefening van hun geliefde sport veel te diep ademen door zowel de inademing als de uitademing door de geopende mond laten verlopen. De ademhaling is nu veel te diep, want de uitstroom van koolzuurgas is maximaal en zorgt ervoor dat de zuurstof die bij de inademing via de longen in het bloed komt niet goed wordt afgegeven aan de organen en aan de spieren.

Lees meer

Samenwerkingen

Richard Anderson

Natural Life

gezonde voeding als natuurlijke therapie!

Gezond worden en blijven heeft te maken met het vinden van de juiste lichamelijke en geestelijke balans. Voeding speelt daarbij een heel belangrijke rol. Door het kiezen van de juiste voedingstoffen stimuleren we het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Natural Life, praktijk voor Orthomoleculaire therapie, helpt u op weg naar een optimale gezondheid en bewustwording.
Zo kunt u vol energie leven en gezond en vitaal ouder worden.

Voedingsgeneeskunde
Orthomoleculaire geneeskunde is in feite een synoniem voor ‘voedingsgeneeskunde’. De orthomoleculaire behandelwijze streeft na om met de voeding zoveel mogelijk noodzakelijke en nuttige (natuurlijke) voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Zo worden gezondheidsklachten voorkomen en bestaande gezondheidsklachten behandeld. Uw behandelaar houdt hierbij rekening met uw fysieke en mentale aspecten en leefgewoontes.

De term ‘Orthos’ komt uit het Grieks en betekent gezond. ‘Moleculair’ staat voor molecuul. Met de term ‘orthomoleculair’ wordt bedoeld dat gebruik gemaakt wordt van optimale concentraties van voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en bioactieve stoffen (kruiden). Orthomoleculaire voedingsstoffen hebben, op enkele uitzonderingen na, geen interactie met medicijnen en kunnen dus gecombineerd worden.

Meer informatie?  Contact:

Praktijk voor Orthomoleculaire therapie Natural Life
Therapeut Carina Veldhuis
Kampweg 4
9483 TG  Zeegse

Email: info@mynaturallife.nl
telefoon: 06 40317682
www.mynaturallife.nl

Wetenschappelijke onderzoeken

Who we are

Curabitur pellentesque neque eget diam lorem porta. Quisque ut nulla at nunc vehicula posuere placerat eget purus vel lacinia.

Proin porta tellus, ut feugiat nibh adipiscing metus sit amet. In eu justo a felis faucibus ornare vel id metus dictum turpis a suscipit lorem vehicula.

Sed hendrerit enim non justo posuere eget purus vel mauris tincidunt et nibhbus facilisis dolorus urabitur eget lorem diam ipsum glavrida amet nulla dolor for lorem ipsum.

Why choose us

Curabitur pellentesque neque eget diam posuere porta. Quisque ut nulla at nunc vehicula lacinia urabitur eget lorem diam ipsum.

  • Easy to use layout visual builder
  • Modern & beautiful ready-made skins
  • Tons of useful widgets & shortcodes
  • Friendly & helpful support team
  • Compatible with popular plugins

Our experience

Development - 10 years
Design - 8 years
Photography - 6 years
Video Production - 5 years
Marketing - 2 years